Wat wordt er allemaal vergoed?

Jeugd

De zorg voor jeugd onder 18 jaar valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Bent u woonachtig in Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Uitgeest, Heiloo, Castricum, Langedijk, Schagen dan wordt de jeugdzorg volledig vergoed. Ook DEES trajecten bij vechtscheidingen, individuele behandeling/therapie, begeleide omgang gezinsbehandeling en gezinsgesprekken worden vergoed. Om deze zorg vergoed te krijgen is een verwijzing nodig. Mocht je in een andere omgeving dan regio Alkmaar woonachtig zijn en toch hulp willen bij onze praktijk dan zullen de kosten voor eigen rekening zijn.

Volwassenen

Individuele behandeling en coaching boven de 18 jaar valt buiten de vergoede zorg. Vanwege de steeds grotere invloed van zorgverzekeraars op de inhoud van de zorg en de noodzaak een etiket op te plakken met bijkomende beperkingen kiezen wij voor onvergoede zorg. Hierbij staat de privacy en de behoefte van de cliënt voorop.

Mediation

Er is een mogelijkheid om voor gehele of gedeeltelijke vergoeding van de kosten van mediation een toevoeging aan te vragen bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Ook zijn er rechtsbijstandverzekeringen die mediation vergoeden. Het is raadzaam om hiervoor je rechtsbijstandsverzekeraar te raadplegen.

Mochten de kosten niet of gedeeltelijk gedekt worden en je wilt toch ondersteuning vanuit onze praktijk dan zijn de kosten voor eigen rekening.
www.rvr.org

Tarieven voor de onvergoede zorg

Je betaalt per consult de tarieven verschillen per sessie

Tarief Tijd Ex. BTW Inc. BTW
Volwassene individueel 45 min €95,- (niet BTW belast)
Volwassene individueel 90 min €145,- (niet BTW belast)
Relatietherapie 60 min €95,04 €115,-
Relatietherapie 90 min €123.97 €150,-
Mediation  60 min €150,-  €181.50

Voor meer informatie over vergoedingen neem gerust contact met ons op.