Gezins-intensive: gezinstherapie op vakantie

Loopt het niet lekker in je gezin? In een vakantieweekend gaan jullie onder begeleiding intensief aan de slag met problemen binnen jullie gezin.

  • Hebben jullie moeite om als gezin goed te communiceren?
  • Zijn jullie op zoek naar zeer kortdurende en intensieve hulp?
  • Zitten jullie vast in bepaalde patronen?
  • Hebben jullie moeite om elkaar te begrijpen?
  • Speelt er gedragsproblematiek?
  • Hebben jullie opvoedingsvragen?

Is ‘Ja’ het antwoord op één of meerdere vragen? Dan kan een gezins-intensive uitkomst bieden. Als je twijfelt of een gezins-intensive de juiste weg naar oplossingen is, neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

gezins-intensive

Wat houdt de methode in

Samen in Spel biedt gezins-intensives aan: een vorm van vakantietherapie. Tijdens een gezins-intensive gaan jullie als gezin een weekend naar een ontspannen locatie. Tijdens dit gezins-intensive trekken jullie intensief met elkaar op en wordt er gewerkt aan jullie onderlinge interactie en communicatie. Jullie worden ondersteund bij het uitspreken van verwachtingen en de focus ligt op de krachten van jullie gezin en de toekomst. Jullie gaan onder begeleiding met elkaar in gesprek, werken aan opdrachten met en zonder elkaar en krijgen meer inzicht in jezelf en in elkaar. Voor een net iets minder intensieve gezinsbehandeling bieden we ook gezinstherapie of gezinsgesprekken.

Het is in sommige gevallen mogelijk om de kosten van een gezins-intensive vergoed te krijgen door de gemeente. Voor meer informatie hierover zie vergoeding.

sis-familie

Voor meer informatie over een gezins-intensive neem gerust contact met ons op.