Gezinsgesprekken: leer elkaar beter begrijpen

Zijn jullie niet helemaal tevreden over het gezinsleven? Met gezinsgesprekken leren jullie elkaar beter begrijpen en ongewenste rolpatronen veranderen.

  • Hebben jullie moeite om als gezin goed te communiceren?
  • Zijn jullie niet helemaal tevreden over de relaties tussen de gezinsleden?
  • Zitten jullie vast in bepaalde patronen?
  • Hebben jullie moeite om elkaar te begrijpen?
  • Kunnen jullie een steuntje in de rug gebruiken zonder dat dit lange tijd in beslag moet nemen?

Is ‘Ja’ het antwoord op één of meerdere vragen? Of zijn er andere redenen waardoor jij denkt dat gezinsgesprekken jullie kan helpen? Dan kunnen gezinsgesprekken uitkomst bieden. Als je twijfelt of gezinsgesprekken de juiste weg naar oplossingen is, neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

DEES

Wat houd de methode in

Is ‘Ja’ het antwoord op één of meerdere vragen? Dan kunnen gezinsgesprekken uitkomst bieden. Als je twijfelt of gezinsgesprekken de juiste weg naar oplossingen zijn, neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!
Tijdens de gezinsgesprekken staat de communicatie binnen jullie gezin centraal. Er wordt gewerkt om elkaar beter te kunnen begrijpen, om het onderlinge contact te verbeteren en aan positieve verandering. De gezinsleden worden zich bewust van de manier waarop ze naar elkaar kijken. Er wordt gewerkt aan de manier waarop de gezinsleden op elkaar reageren.
De hoeveelheid gezinsgesprekken is afhankelijk van jullie gezin en wisselt in het aantal contactmomenten. Gemiddeld vinden er 5-10 gezinsgesprekken plaats. Kijk voor een kortdurende, intensieve gezinsbehandeling ook naar de gezins-intensives: gezinstherapie op een weekend weg.

Het is in sommige gevallen mogelijk om de kosten van gezinsgesprekken vergoed te krijgen door de gemeente. Voor meer informatie hierover zie vergoeding

sis-gezin-2

Voor meer informatie over gezinsgesprekken neem gerust contact met ons op.