DEES: traject voor hulp bij een vechtscheiding

Zit je in een lastige scheiding, of zelfs een conflictscheiding ? En willen jij en je ex hieruit komen? Een DEES-traject kan de oplossing zijn.

  • Voeren jij en je ex-partner steeds weer conflicten waar jullie niet uit lijken te komen?
  • Hebben jullie kinderen die last hebben van jullie scheiding?
  • Hebben jullie al andere hulp bij de scheiding geprobeerd, maar heeft dit niet gewerkt?
  • Heb je geen vertrouwen (meer) in andere hulp of mediation om jullie conflicten te stoppen?

Is ‘Ja’ het antwoord op één of meerdere vragen? Of zijn er andere redenen waardoor jij denkt dat DEES jullie kan helpen? Dan kan DEES (De-Escalatie bij vEchtScheiding) uitkomst bieden. Als je twijfelt of DEES de juiste weg naar oplossingen is, neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

DEES

Wat houd de methode in

DEES is een methode die hulp biedt aan ouders in een vechtscheiding en hun kinderen. DEES richt zich op het de-escaleren van conflicten tussen ouders tijdens en na een scheiding. DEES duurt drie maanden, met een voorafgaande voorbereidende (vierde) maand. Tijdens DEES hebben ouders geen contact met elkaar en werken zij afzonderlijk van elkaar aan zichzelf. Elke ouder heeft een eigen DEES-ouderbegeleider. Ook voor de kinderen is er een programma en een DEES-kindbegeleider. Het eigen netwerk wordt actief betrokken bij DEES en heeft een ondersteunende rol voor de ouders en de kinderen. Zit je in een vechtscheiding en wil je meer weten over DEES? Klik hier: www.dees.website.nl of neem contact met ons op. Is er geen sprake van een vechtscheiding maar wil je wel graag hulp? Een scheidingsmediator kan uitkomst bieden.

Het is in sommige gevallen mogelijk om de kosten van DEES vergoed te krijgen door de gemeente. Voor meer informatie hierover zie vergoeding.

Red deer in the nature habitat during the deer rut

Voor meer informatie over DEES neem gerust contact met ons op.