Relatietherapie: samen weer een team

Zijn er problemen in je relatie en willen jullie dit graag aanpakken? Samen in Spel biedt relatietherapie om jullie weer dichter tot elkaar te brengen.

  • Hebben jullie moeite om naar elkaar te luisteren?
  • Begrijpen jullie elkaar vaak niet?
  • Hebben jullie veel ruzie?
  • Zijn jullie in een sleur beland?
  • Is er ontrouw geweest in de relatie?
  • Hebben jullie verschillende (seksuele) behoeftes?
  • Is het vertrouwen in elkaar weg?
  • Hebben jullie twijfels aan de relatie?
  • Zoeken jullie verdieping in de relatie?

Is ‘Ja’ het antwoord op één of meerdere vragen? Dan kan relatietherapie uitkomst bieden. Als je twijfelt of relatietherapie de juiste weg naar oplossingen is, neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Relatietherapie

Hoe gaan wij te werk

Tijdens de relatietherapie praten jullie met de relatietherapeut over jullie relatie. Dit kan samen maar ook wel eens apart van elkaar. Tijdens de relatietherapie is jullie onderlinge communicatie een belangrijk onderwerp. Jullie worden bewust van hoe jullie elkaar zien en hoe jullie op elkaar reageren. De relatietherapeut is in verschillende richtingen opgeleid en kijkt naar de therapievorm die het beste aansluit bij jullie hulpvraag en behoeftes. Een van de toegepaste therapieën is de Cognitieve Gedrags Therapie (CGT). Deze therapievorm geeft wetenschappelijk onderbouwde en praktische handvatten om jullie gedrag te veranderen en inzicht te krijgen in elkaars gedachtes en gevoelens.

De relatietherapeut kan jullie ook helpen door middel van Emotional Focused Therapy (EFT).  Deze therapie is gebaseerd op de hechtingstheorie, die inhoudt dat ieder mens verbinding met anderen zoekt. Patronen en onderliggende emoties komen naar voren in de gesprekken en er wordt een veilige omgeving gecreëerd om je behoeftes met je partner te delen. Eventueel is er ook een mogelijkheid voor (aanvullende) individuele coaching bij twijfels over je relatie.

Relatietherapie valt buiten de vergoede zorg, dit betekent dat wij werken met tarieven. Naast de sessieprijzen bieden wij pakketten op aanvraag aan. Voor een intensievere kortdurende variant hebben wij relatie-intensives hiervoor geldt een passende prijs op aanvraag.

sis-relatie

Voor meer  informatie over relatietherapie neem gerust contact met ons op.