Begeleide omgangsregeling: herstel het contact met jullie kind

Heb je geen contact meer met jullie kind(eren) en wil je dit herstellen? Samen in Spel helpt je met een begeleide omgangsregeling voor contactherstel.

  • Is het contact tussen (één van) jullie kinderen en (één van) de ouders verbroken en gaat dit opnieuw hervat worden?
  • Willen jullie het contactherstel onder begeleiding vormgeven?
  • Kunnen jullie als ouders samen in gesprek om mee te denken over afspraken die er gemaakt moeten worden over de begeleide omgang?
  • Zijn jullie als ouders bereid om je in te zetten om de begeleide omgangsregeling en mediation goed te laten verlopen?

Is ‘Ja’ het antwoord op één of meerdere vragen? Dan kan begeleide omgang uitkomst bieden. Als je twijfelt of begeleide omgang de juiste weg naar oplossingen is, neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Omgangsbegeleiding

op jullie gezin afgestemd

Door diverse redenen kan het contact tussen kinderen met één of beide ouders verbroken zijn. Als het contact hervat wordt, is niet altijd eenvoudig om er een nieuwe vorm aan te geven. Ook gebrek aan vertrouwen van de ouders in elkaar kan een belemmerende rol spelen. Samen in Spel biedt passende begeleiding voor de betrokken kinderen en de beide ouders. Tijdens onze omgangsbegeleiding vinden, naast de praktische begeleiding van de omgang, mediationgesprekken plaats met de beide ouders. Ons uitgangspunt is dat ouders en kinderen weer zo snel mogelijk zelfstandig de contacten vormgeven. Als er sprake is van specifieke problemen kan de begeleiding voor langere tijd worden ingezet. Onze omgangsbegeleiding wordt op jullie gezin afgestemd, rekening houdend met jullie (praktische) mogelijkheden. Heb je naast de omgangsbegeleiding ook behoefte aan individuele coaching of hulp? We bieden ook mogelijkheden voor individuele therapie.

Het is in sommige gevallen mogelijk om de kosten van begeleide omgang vergoed te krijgen door de gemeente. Voor meer informatie hierover zie vergoeding

sis-gezin-2

Voor meer informatie over begeleide omgang neem gerust contact met ons op.